Str. Andrei Muresanu, nr.8, ap.38, Bistrita

0774 618 136

Luni – Vineri 09.00-18.00

HTS SVI-Un sistem complex pentru terapia vederii

Un sistem complex pentru terapia vederii dezvoltat după zeci de ani de studii – SVI folosește un ecran touch de 50” pentru terapia pacienților cu probleme de învățare, strabism, ambliopie și traume neurologice.

Integratorul visual SANET, denumit după inventarorul său, Robert. O. Sanet, folosește un monitor touch screen de 50’’ (127 cm) și a fost conceput pentru a îmbunătăţi abilităţile vizuale pentru o gamă largă de pacienţi cu probleme de învăţare, strabism, ambliopie şi leziuni cerebrale traumatice. SVI este, de asemenea, foarte eficient pentru îmbunătățirea capacității vizuale a sportivilor, venindu-le acestora în ajutor spre o mai bună coordonare în timpul mișcărilor.

Intrebari

De ce este SVI special?

Caracteristicile cheie care fac acest instrument complet să fie atât de folositor sunt reprezentante de varietatea de programe integrate și multiplele moduri prin care abilitățile vizuale pot fi îmbunătățite. Acest instrument programabil însumează caracteristicile unui aparat care înregistrează și stimulează sacadele globilor oculari, a unui dispozitiv virtual rotativ, a unui tahistoscop (aparat cu ajutorul căruia se prezintă unei persoane, pentru un timp foarte scurt, diferite desene, cuvinte, litere etc., în vederea studierii atenției, percepției, a unor procese senzoriale etc) și nu în ultimul rând a unui metronom programabil (aparat cu ajutorul căruia se marchează, prin bătăi regulate, intervale egale de timp). SVI folosește comenzi vocale pentru a instrui pacientul să reacționeze la stimulii pe care acesta îi oferă și îmbunătățește, în același timp, integrarea audio-vizuala și memoria.

SVI poate fi utilizat pentru a îmbunătăți următoarele capacități vizuale: urmăriri, sa-cade, fixație, coordonarea ochi-mână, timpul de reacție vizuală, viteza și gama de recunoaștere vizuală, automatisme și sensibilitatea la contrast, memoria vizuala și auditivă și memoria, în general. În plus, este extrem de eficient atunci când se dorește îmbunătățirea acuității vizuale la pacienții cu ambliopie, a celor care au suferit traume cerebrale și care manifestă pierderi de câmp vizual, în cazurile de dificultăți de orientare vizual-spațială și în probleme legate de integrarea vizual-vestibulară, dar, totodată, poate fi utilizat și în tratamentul pacienților cu probleme de ritm, citit și care manifestă dificultăți în domeniul matematicii.

× Buna ziua, cu ce va putem ajuta?